GR e banner orizontio90Χ728

Ψηφιακή Οδοντιατρική: Η επανάσταση ξεκίνησε!

Ξυπνάτε μέσα στην νύχτα: ένα δόντι που τελευταία είχε μια ευαισθησία, ξαφνικά άρχισε να ενοχλεί πολύ. Σα να πάλλεται.

Μέχρι το πρωί αντιλαμβάνεστε ότι το πρόβλημα είναι αφόρητο.  Μπαίνετε στο μπάνιο, συνδέετε την έξυπνη οδοντόβουρτσα στο smartphone σας και με το που τη βάζετε στο στόμα σας, ξεκινάει να σαρώνει τα δόντια σας.

Οι εικόνες μεταφορτώνονται αυτόματα στο Cloud. Αναλύονται και εντοπίζεται μια κοιλότητα στο πονεμένο δόντι σας και μια ρωγμή σε ένα άλλο. Οι σαρώσεις και η προκαταρκτική ανάλυση διαβιβάζονται στον οδοντίατρό σας, ο οποίος στη συνέχεια σας στέλνει μήνυμα για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας.

Αργότερα  την ίδια μέρα, στο οδοντιατρείο, ο οδοντίατρος απομακρύνει με λέιζερ  την τερηδόνα που δημιούργησε την κοιλότητα στο δόντι σας, κάνοντας την διαδικασία ανώδυνη, χωρίς καν αναισθησία.

Μεγάλο μέρος του ραγισμένου δοντιού αφαιρείται και απαιτείται μια στεφάνη.

b.jpg

Στη συνέχεια, ένας τεχνολόγος γραφείου κάνει ένα υπερηχογράφημα 3-D των δυο προβληματικών δοντιών – οι ακτινογραφίες και ο οδοντιατρικός τροχός ανήκουν πλέον  στο παρελθόν. Οι σαρώσεις μεταφέρονται σε δύο ξεχωριστές συσκευές.

Η μια αναμιγνύει αμέσως μια "βιολογικά ενεργή" αποκατάσταση για να γεμίσει την κοιλότητα, χρησιμοποιώντας  βλαστοκύτταρα για την ανοικοδόμηση της οδοντίνης του δοντιού - του οστικού ιστού που βρίσκεται κάτω από το λευκό σμάλτο.

Συγχρόνως και ενώ εσείς περιμένετε, ένα δεύτερο μηχάνημα, ένας εκτυπωτής 3-D, κατασκευάζει την στεφάνη για το άλλο δόντι, την οποία ο οδοντίατρος σας τοποθετεί άμεσα χωρίς να χρειάζονται προσαρμογές, επειδή η κατασκευή έχει γίνει με μεγάλη ακρίβεια.

Αυτές οι διαδικασίες που κάποτε απαιτούσαν πολλαπλές επισκέψεις, ολοκληρώθηκαν σε λίγο περισσότερο από μία ώρα.

Σας ακούγεται σαν σκηνή από  ταινία επιστημονικής φαντασίας;

Κι όμως, είναι πραγματικά μια ματιά στο μέλλον της οδοντιατρικής, λέει ο Larry Emmott, οδοντίατρος και ειδικός οδοντιατρικής τεχνολογίας.

"Πολλά από αυτά, νομίζω, είναι δυνατά κατά τη διάρκεια της ζωής των οδοντιάτρων που ασκούν σήμερα το επάγγελμα."

To Ραντεβού σας

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα και εύκολα, γρήγορα και με ένα μόνο κλικ προγραμματίστε άμεσα τη δική σας επίσκεψη.

Η γραμματεία μας θα σας επιβεβαιώσει την ισχύ του ραντεβού σας.

Ψηφιακές εφαρμογές στο Incredible Smiles

aktinologia.jpg

Ακτινολογία

Στην κλινική μας διαθέτουμε το σαρωτή PSPIX 2 της Acteon Imaging, τον πρώτο τόσο μικρό σε μέγεθος σαρωτή πλακιδίων ακτινογραφικής απεικόνισης (φωσφόρου) 2ης γενιάς· ένα απλό, γρήγορο αλλά και ταυτόχρονα πολυλειτουργικό εργαλείο για ταχύτατη λήψη ενδοστοματικών ακτινογραφιών εξαιρετικής ακρίβειας.

prosth_psifiaki.jpg

Προσθετική

Στην κλινική μας χρησιμοποιούμε το TRIOS scanner της 3Shape.

Το TRIOS είναι ένας βραβευμένος, γρήγορος και εύχρηστος ενδοστοματικός σαρωτής για λήψη ψηφιακών αποτυπωμάτων  με τεκμηριωμένη ακρίβεια. Αποτελεί το σύστημα επιλογής μεταξύ κλινικών και εργαστηρίων σε όλο τον κόσμο.

Διαθέτοντας ισχυρές λειτουργίες και κορυφαία βαθμολογία σε όλες τις κατηγορίες σε σύγκριση με παρόμοια προϊόντα στη σημερινή αγορά, το TRIOS μετατρέπει την αποτύπωση σε μια άνετη για τους ασθενείς διαδικασία, παρέχοντας βέλτιστα αποτελέσματα θεραπείας και εξαιρετικές εφαρμογές.

aisthitiki-odontiatriki.jpg

Αισθητική Οδοντιατρική

Με τη χρήση της εφαρμογής Smile Design της 3Shape που διαθέτουμε, ο σχεδιασμός της προτεινόμενης αποκατάστασης απευθείας στη φωτογραφία του ασθενούς μπορεί να γίνει σε ελάχιστο χρόνο.

Το πλεονέκτημα της εφαρμογής έγκειται στο ότι ενσωματώνει ουσιαστικά μια και μόνο ροή εργασίας που ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά αντί του κλασικού, πιο χρονοβόρου τρόπου σχεδίασης και εξαγωγής αρχείων χρησιμοποιώντας μια ποικιλία προγραμμάτων λογισμικού.

emfit_serc.jpg

Εμφυτευματολογία

Χρησιμοποιώντας το Implant Studio της 3Shape, στην κλινική μας, έχουμε στα χέρια μας ένα πανίσχυρο εργαλείο για την επίτευξη προβλέψιμων αποτελεσμάτων κατά τη θεραπεία ασθενών στους οποίους απαιτείται αποκατάσταση με οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα. 

Με τη βοήθεια του Implant Studio σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε χειρουργικούς οδηγούς εξαιρετικής ακρίβειας. Ακόμη και για τα πιο σύνθετα περιστατικά, ο σχεδιασμός που υιοθετείται, ενσωματώνει τις έννοιες της λειτουργικότητας, της αισθητικής και της βιολογικότητας των αποκαταστάσεων.

aoratiorthodoniki_serv.jpg

Ορθοδοντική

Το ιδιαιτέρως εξελιγμένο λογισμικό Ορθοδοντικής της 3Shape που χρησιμοποιούμε συνδυάζει την ακριβή τρισδιάστατη σάρωση, προηγμένο θεραπευτικό σχεδιασμό και ανάλυση, αποτελεσματική διαχείριση ασθενών, εργαλεία επικοινωνίας και σχεδιασμό όλων των τύπων ορθοδοντικών μηχανημάτων.

Τα ψηφιακά εκμαγεία μελέτης που λαμβάνονται με το TRIOS είναι έτοιμα για περαιτέρω επεξεργασία και κατασκευή στο σύστημα Ortho System χάρη στην άριστη ενσωμάτωση σαρωτή και λογισμικού.

Με το Ortho Analyzer, είμαστε σε θέση να πραγματοποιήσουμε ολοκληρωμένο θεραπευτικό σχεδιασμό και πλήρως εξατομικευμένα πρωτόκολλα ανάλυσης, με προηγμένα εργαλεία σε δισδιάστατη και τρισδιάστατη απεικόνιση. Είναι δυνατή η προσομοίωση εξαγωγών, αφαίρεσης όμορων οδοντικών ιστών, ολοκληρωμένου θεραπευτικού σχεδιασμού με λεπτομερή επισκόπηση των μετακινήσεων και ρεαλιστικούς ψηφιακούς αρθρωτήρες σε ένα φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας.

To Appliance Designer είναι η πρώτη ολοκληρωμένη ψηφιακή εργαλειοθήκη αποκλειστικά για όλους τους τύπους ορθοδοντικών μηχανημάτων. Μία σειρά εξειδικευμένων και λεπτομερών εργαλείων μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε ακόμη και τους πιο απαιτητικούς σχεδιασμούς με ταχύτητα κι ακρίβεια στη λεπτομέρεια, προσδίδοντας έτσι ευελιξία κι έλεγχο του σχεδιασμού των θεραπειών βήμα προς βήμα.

Επικοινωνήστε μαζί μας