GR e banner orizontio90Χ728

myths_implants2.png

Καταρρίπτουμε 5 μύθους για τα οδοντικά εμφυτεύματα!

Αν και η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων αποτελεί μια εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλή οδοντιατρική θεραπεία, η χρήση τους αποτελεί δυστυχώς μια όχι και τόσο διαδεδομένη επιλογή θεραπείας, κυρίως λόγω των μύθων, των παρανοήσεων και της παραπληροφόρησης που καλλιεργούνται, εσκεμμένα ή μη,  και που εμποδίζουν χιλιάδες ανθρώπους να πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν σε θεραπεία με οδοντικά εμφυτεύματα και να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.

διαβάστε περισσότερα >>

kentriki.jpg

Invisalign: Ξεκλειδώστε το πιο όμορφο χαμόγελό σας!

Όντας ενήλικας με ένα χαμόγελο, που απέχει αρκετά από το τέλειο, είναι φυσικό να νομίζετε ότι "χάσατε το τραίνο" όσον αφορά την απόκτηση ίσιων και όμορφων δοντιών. Ωστόσο, κάνετε λάθος. Τα δόντια σας μπορούν να μετακινηθούν στη σωστή τους θέση ανεξάρτητα από την ηλικία σας.

διαβάστε περισσότερα >>

doctorsays.png

Χαμόγελα με..προσωπικότητα!

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, τα δόντια μας δεν αποτελούν μόνο όργανα εξυπηρέτησης βασικών λειτουργιών (μάσηση, χαμόγελο). Στην ουσία αντιπροσωπεύουν πολλά περισσότερα∙ τη σωματική, αλλά και την ψυχική μας κατάσταση, την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας, το ενδιαφέρον και τη φροντίδα μας για εκείνον, την αυτοπεποίθησή μας.

διαβάστε περισσότερα >>

odigies_stomygeias.jpg

Οδηγίες για στοματική υγεία

Η στοματική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σωματική μας υγεία, αλλά και με την ψυχική μας ισορροπία και την κοινωνική μας ζωή. Ως καθρέφτης της υγείας μας λοιπόν το στόμα αξίζει της προσοχής και της φροντίδας μας.

Ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες μπορείτε να εξασφαλίσετε την υγεία του και την καλή λειτουργία του.

διαβάστε περισσότερα >>

odontiatrikos-fovos-200x150.jpg

Οδοντιατρικός φόβος

Κι αν είμαι οδοντίατρος, μη με φοβάσαι…

Ο φόβος για τον οδοντίατρο είναι σύνηθες φαινόμενο που συναντάται στα παιδιά ή στους ενήλικες και είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό συναισθηματικής συμπεριφοράς.

Ένας στους δύο ενήλικες αναφέρουν πως αισθάνονται δυσάρεστα όταν πρόκειται να επισκεφθούν τον/την οδοντίατρό τους, ενώ ένα ποσοστό 5% περίπου αισθάνεται τόσο έντονο φόβο που δεν πρόκειται πλέον για φόβο αλλά για οδοντιατρική φοβία.

διαβάστε περισσότερα >>

ygies-stoma-200x150.jpg

Υγιές στόμα, υγιές σώμα, υγιές πνέυμα..

Η σημασία της στοματικής υγείας αλλά και το αλληλένδετο της με τη γενικότερη υγεία είναι πλέον ευρύτατα αποδεκτά και επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Επιπλέον, ένα υγιές στόμα μπορεί να επιδράσει θετικά ακόμα και στον ψυχισμό του ατόμου καθώς, εκτός από όργανο πρόσληψης τροφής, το στόμα αποτελεί όργανο έκφρασης και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων μας.

Σύμφωνα με μελέτες, τα..

διαβάστε περισσότερα >>

ioanna-stasinopoulou--368x185.jpg

Μορφοψυχολογία

Τα τελευταία χρόνια στους κόλπους της Οδοντιατρικής συζητείται έντονα και εφαρμόζεται η έννοια της Μορφοψυχολογίας. Σύμφωνα με αυτήν, τα δόντια που δημιουργούνται για κάθε ασθενή θα πρέπει να αποτελούν εξατομικευμένες μορφές που εκφράζουν την αίσθηση της ταυτότητας του κάθε ατόμου.

Με αυτή την έννοια ο οδοντίατρος καλείται κατά τη θεραπεία να συνδυάσει το άρτιο αισθητικό…

διαβάστε περισσότερα >>

odontiatros-200x150.jpg

Πώς να διαλέξω τον σωστό οδοντίατρο;

Καταρχάς, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη όταν επιλέγει έναν οδοντίατρο είναι το πόσο άνετα αισθάνεται μαζί του.

Αισθάνεται ότι ο οδοντίατρος τον ακούει και κατανοεί τις ανησυχίες του;

Νιώθει άνετα να μιλήσει για την κατάσταση του, να περιγράψει τα συμπτώματά του και να θέσει ερωτήσεις;

διαβάστε περισσότερα >>

To Ραντεβού σας

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα και εύκολα, γρήγορα και με ένα μόνο κλικ προγραμματίστε άμεσα τη δική σας επίσκεψη.

Η γραμματεία μας θα σας επιβεβαιώσει την ισχύ του ραντεβού σας.

Επικοινωνήστε με το οδοντιατρείο μας