GR e banner orizontio90Χ728

Αόρατη Ορθοδοντική - Invisalign

aoratiorthodontics.jpg

Οι αόρατοι διαφανείς ορθοδοντικοί νάρθηκες είναι μία τεχνολογική πρωτοπορία στον τομέα της σύγχρονης ορθοδοντικής, που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια τεράστια απήχηση.

Αποτελούν τον πλέον φυσιολογικό, ανώδυνο και πρακτικά «αόρατο» τρόπο για να αποκτήσει κανείς μία άρτια, σωστή, υγιή και καλαίσθητη οδοντοστοιχία.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί διάσημοι, επώνυμοι, καλλιτέχνες, μοντέλα, δημοσιογράφοι και γενικότερα άτομα που απολαμβάνουν τα φώτα της δημοσιότητας και προβάλλονται στα media, καταφεύγουν στην πρωτοποριακή αυτή τεχνική, αναβαθμίζοντας έτσι την εικόνα τους και την στοματική τους υγιεινή.

Πως γίνεται μια θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες;

Στην πρώτη επίσκεψη του ασθενούς γίνεται αξιολόγηση των δοντιών και της σύγκλεισης, λαμβάνονται φωτογραφίες και πραγματοποιείται ψηφιακή αποτύπωση (scanning) των δοντιών. 

Εν συνεχεία γίνεται επεξεργασία των δεδομένων με ειδικό λογισμικό και δημιουργείται το εικονικό σχέδιο θεραπείας. Αυτό μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε με ακρίβεια το είδος και το μέγεθος των μετακινήσεων που επιθυμούμε, να προβλέψουμε με ακρίβεια τη διάρκεια και το κόστος της θεραπείας και να παρουσιάσουμε τα δεδομένα εκ στον ασθενή, ο οποίος με αυτό τον τρόπο είναι σε θέση να γνωρίζει τη εικόνα που θα παρουσιάζει το στόμα του μετά το τέλος της θεραπείας.

Ακολούθως και εφόσον ο ασθενής αποφασίσει να προχωρήσει, κατασκευάζεται το πρώτο ζεύγος ναρθήκων το οποίο και τοποθετείται στο στόμα του για την έναρξη της θεραπείας.

Το ζεύγος αυτό αντικαθίσταται από ένα καινούριο σε σύντομο χρονικό διάστημα και αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία (συνήθως 3 - 12 μήνες).

Πώς χρησιμοποιεί ο ασθενής τους νάρθηκες;
Είναι όντως αόρατοι;
Είναι επώδυνη η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες;
Είναι ασφαλής η ορθοδοντική θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες;
Η αόρατη ορθοδοντική μπορεί να θεραπεύσει όλες τις ορθοδοντικές ανωμαλίες;

Με την αόρατη ορθοδοντική μπορούμε να θεραπεύσουμε τις περισσότερες περιπτώσεις ορθοδοντικών προβλημάτων, ακόμα και στους ενήλικες.

Διορθώνονται εύκολα συνωστισμοί δοντιών, περιστροφές δοντιών, λάθος κλίσεις δοντιών, μεγάλα κενά ανάμεσα στα δόντια , παρεκτόπιση μέσης γραμμής κτλ.

Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος/η για την επιτυχία μιας θεραπείας με διαφανείς νάρθηκες;
Πόσο συχνά απαιτείται επίσκεψη στον οδοντίατρο κατά τη διάρκεια της θεραπείας;
Όταν τελειώσει η θεραπεία χρειάζεται να φορέσω κάποια συσκευή διατήρησης του αποτελέσματος;
Τι είναι το Invisalign;

Ενδεικτικά περιστατικά invisalign

Στείλτε μας την φωτογραφία σας για να σας πούμε την γνώμη μας

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

Ενημερωτικά Video

Ψηφιακές λύσεις στην Αόρατη Ορθοδοντική

Η εφαρμογή των ψηφιακών τεχνικών ανοίγει νέους ορίζοντες στην Ορθοδοντική χάρη στη διεύρυνση των δυνατοτήτων διάγνωσης και σχεδιασμού, αλλά κυρίως λόγω της δυνατότητας κλινικής εφαρμογής και χρήσης ενός συνόλου εξατομικευμένων συσκευών.

Όλα ξεκινούν με μια αξιόπιστη και ακριβή διάγνωση με βάση την ψηφιακή απεικόνιση (ψηφιακό αποτύπωμα, ψηφιακή ανασύνθεση τομών κωνικής δέσμης). Καταρχάς, δημιουργείται ένα τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο και των δύο οδοντικών τόξων ως αποτέλεσμα μίας αξιόπιστης, καθοδηγούμενης σάρωσης.

Η διαδικασία σάρωσης είναι πολύ γρήγορη και εντελώς ανώδυνη. Αμέσως μετά τη σάρωση των δοντιών του ασθενούς, ο οδοντίατρος έχει μια προεπισκόπηση του αποκαλούμενου χάρτη σύγκλεισης, ο οποίος παρέχει πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος των δυνάμεων που αναπτύσσονται κατά το κλείσιμο των δοντιών. Η κατανομή των δυνάμεων αυτών παρουσιάζεται χρησιμοποιώντας ένα χάρτη χρωμάτων.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η κατανομή των δυνάμεων σε μια σωστή σύγκλειση πρέπει να είναι ομοιόμορφη, ο οδοντίατρος, κατά τη διάρκεια μιας ορθοδοντικής θεραπείας, καλείται να ενσωματώσει το στόχο αυτό στην προσπάθεια για την επίτευξη ενός όμορφου αισθητικά χαμόγελου. Το αποτύπωμα των δοντιών του ασθενούς που λαμβάνεται με χρήση ενδοστοματικής σάρωσης μεταφέρεται εν συνεχεία για ανάλυση στο ορθοδοντικό εργαστήριο.

Με τη χρήση ειδικού λογισμικού γίνονται μετρήσεις στα δόντια, βάσει των οποίων υπολογίζονται διαφορετικά είδη δεικτών που απαιτούνται για τον ορθό σχεδιασμό μιας ορθοδοντικής θεραπείας.

Εάν υπάρχει διαθέσιμη και ψηφιακή αξονική τομογραφία μπορεί να γίνει αλληλεπίθεση αυτής με την εικόνα της ψηφιακής σάρωσης των δοντιών και με αυτόν τον τρόπο να γίνει αντιληπτή η ακριβής διάταξη των ριζών των δοντιών και η θέση τους στο οστό των γνάθων.

Με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατή η πραγματοποίηση μιας εικονικής προσομοίωσης της ορθοδοντικής θεραπείας και εκτίμηση των ενεργειών που απαιτούνται προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το σχέδιο θεραπείας παρουσιάζεται στον ασθενή και του δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα να οπτικοποίησει το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν.

To Ραντεβού σας

Συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα και εύκολα, γρήγορα και με ένα μόνο κλικ προγραμματίστε άμεσα τη δική σας επίσκεψη.

Η γραμματεία μας θα σας επιβεβαιώσει την ισχύ του ραντεβού σας.

Επικοινωνήστε με το οδοντιατρείο μας